Hulp bij aanbesteden is geen overbodige luxe

geplaatst in: Tips voor aanbestedingen | 0

Hulp bij aanbesteden is geen overbodige luxe

Hulp bij aanbesteden is geen overbodige luxe. Het is een tijdrovend karwei om het proces te doorgronden en fouten te voorkomen. Er zitten namelijk veel juridische, praktische en procedurele kanten aan. Wat mag en kan er allemaal wel en let op – wat niet?

Hoeveel tijd moet ik ervoor uit trekken? Wat moet ik allemaal aanleveren en hoe? Wat zijn de meestvoorkomende vragen en eisen? En vooral: hoe maak ik het meeste kans op de gunning?

Voor het schrijven van goede teksten kunt u van mij op aan. Ik weet door honderden aanbestedingen te hebben meegemaakt wat erbij komt kijken. Wil je echter goed geadviseerd worden over het hele proces, dan zijn er verschillende excellente experts.

Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden

Gelukkig zijn er diverse aanbestedingsspecialisten die ‘maagdelijke’ inschrijvers kunnen helpen. En trouwens ook door de wol geverfde bedrijven die al vaker hebben ingeschreven op tenders, hebben baat bij hun expertise. Huur ze liefst in een vroeg stadium in, en niet pas als de aanbesteding al op de aanbestedingskalender staat. Dan heb je weinig tijd en kans meer om vragen te stellen of de aanbesteding bij te sturen (als je de opdrachtgever goed kent).

  Jessica van der Burg begon 15 jaar geleden als eerste specialist en tendercoach. Ze kent het klappen van de zweep, ook in de bouwwereld en de zorg, maar legt zich nu vooral toe op advisering en begeleiding in de wereld van de zakelijke dienstverlening. Voor Cobouw schreef ze columns over de valkuilen en kansen. Haar boek Succesvol inschrijven op aanbestedingen uit 2012 is hét basisboek voor wie de grondslagen wil leren kennen. Lees meer over Jessica op www.tenderwise.nl

Aanbestedingsspecialist Octavia Siertsema helpt MKB-bedrijven succesvoller inschrijven op aanbestedingen
Logo van Octavia Siertsema

Octavia Siertsema is een doorgewinterde aanbestedingsspecialist.
Ze schreef in 2013 een boek over alle aspecten van het aanbesteden: Handboek inschrijven op aanbestedingen. Na het lezen van dit boek ken je alle ‘ins & outs’ van het aanbesteden en weet je wat je te doen staat. Zij is ook ‘bidmanager’, dus kent ook de inkopende kant van het aanbestedingsproces.

Op haar website vind je enkele handige voorbeeldteksten uit het boek en hoe je het kunt bestellen.

 

Natasja Hoogenboom van SalesTAALent is dé expert in het hoe en waarom van winnende offertes en aanbestedingen. Zij kijkt breder dan wat je doet (kwaliteit) en rekent (prijs). Zij helpt sales managers en -medewerkers het onderscheidende van hun eigen organisatie te zien en te beschrijven (of laten dat doen door hun tekstschrijver). Waarvoor lopen jouw medewerkers warm in jouw bedrijf? En wat voor profijt heeft jouw klant daarvan? Natasja is een gedreven trainer van sales medewerkers en wordt niet voor niets vaak gevraagd als spreker op congressen, opleidingen en bijeenkomsten.

Ook zij schreef een boek, waarover ze het een en ander vertelt op haar site: Experttips voor onweerstaanbare offertes.

Fija Mulder is de steun en toeverlaat voor ondernemers die geen eigen sales afdeling hebben om alle administratie en research te verrichten die bij aanbesteden komt kijken. Ze is geworteld in Alphen aan de Rijn maar er niet aan gebonden. Ze is een allround specialist, die ook abonnementen aanbiedt om voor kleinere bedrijven de aanbestedingskalender bij te houden en hen te attenderen als er een interessante klus in het vat zit. Wie is Fija? Klik hier.