Kansen om aanbestedingen te winnen

geplaatst in: Tips voor aanbestedingen | 0

Een tender winnen is nooit makkelijk. Je moet er tijd en geld in willen investeren, anders heeft het geen zin om in te schrijven op een aanbesteding. Gelukkig hoef je zelf niet het wiel uit te vinden. Ik help je graag.

Je verdiepen in de vragen achter de open vragen en vooral ook: op tijd beginnen. Zodat je nog vragen kunt stellen en daar je voordeel mee kunt doen.

Zegt Octavia Siertsema een van ‘s lands aanbestedingsexperts in een interview met Cobouw. Altijd goed om even aan herinnerd te worden waar je aan moet denken en wat je vooral wel en niet moet doen. Lees het artikel van november 2018 hier:

https://www.cobouw.nl/bouwbreed/nieuws/2018/11/winnen-van-tender-steeds-lastiger-stel-je-niet-te-bescheiden-op-101266842?vakmedianet-approve-cookies=1

Octavia’s vier jaar oude Handboek inschrijven op aanbestedingen is recentelijk helemaal geüpdatet. Ze zegt er in het bovengenoemde interview het volgende over:

Wat is anders?
“De invoering van de Aanbestedingswet en de Gids Proportionaliteit heeft veel veranderd. Nieuw is het fenomeen prestatie inkoop en EMVI is tegenwoordig verplicht. Het boek is nog steeds ingedeeld aan de hand van vragen met antwoorden. In de vorige editie waren dat er 104, nu zijn het er 128. Daarnaast zijn heel veel vragen en antwoorden herschreven. Eigenlijk is aanbesteden weer complexer geworden.”