creatieve copywriter, specialist in aanbestedingen, websites, blogs, 50plus
Foto: Truus van Gog

Wie is Mario Verhoeven?

Ik schrijf sinds 2011 aanbestedingsteksten en startte in 2017 met Tekst voor Tenders. Hier kan ik veel van mijn expertise en creativiteit in kwijt.

Ik ben breed georiënteerd. Ik werkte als tekstschrijver, journalist en eindredacteur zowel in het bedrijfsleven, bij de overheid en overheidsorganisaties als in de vrije journalistiek en de wereld van kunst en cultuur. Steeds heb ik me verder ontwikkeld en bijgeleerd.

Die kennis en ervaring zet ik nu 100% in voor het schrijven van onderscheidende teksten, ook voor uw aanbestedingen en tenders. Ik werk accuraat, zorgvuldig en altijd binnen de deadline.

Zeer ervaren ben ik: honderden aanbestedingen gingen door mijn handen. In alle varianten heb ik ze voorbij zien komen: van duimdikke bestekken met tientallen vragen tot de Best Value Procurement op drie A4'tjes. En alles daar tussenin. Ik weet wat erbij komt kijken. Ik rust niet voor ik weet hoe u zich kunt onderscheiden. En veel meer kans maakt om de opdracht gegund te krijgen. 

Ik begon succesvol offerteteksten te schrijven als copywriter aanbestedingen voor de verkoopafdeling van CSU, een groot landelijk schoonmaakbedrijf. Daar haalde ik samen met het verkoopteam miljoenenopdrachten binnen. Het mooie eraan was: ik kwam nog eens ergens. Van de verkeerstoren van Schiphol tot de operatiekamer in een academisch ziekenhuis.En als we niet wonnen bestudeerden we de redenen waarom dat was. Daar leerde ik misschien nog wel meer van dan van de winnende tenders.

Wat deed ik hiervoor?

publiciteit, pr, journalist, bladenmaker, eindredacteur
Bij landelijk jongerenblad Zone3 begon het allemaal.

Met veel plezier werkte ik tussen 2006 en 2011 bij een communicatieadviesbureau in Amsterdam.
Hier bedacht ik als projectleider en eindreacteur creatieve concepten voor bladen, brochures en artikelen en begeleidde ik de producties van begin tot eind, verzorgde digitale nieuwsbrieven en redigeerde voor websites.

Ook gaf ik workshops over hoe een gemeente of stadsdeel haar kranten en website aantrekkelijk en leesbaar kan maken. Ik pitchte concepten voor bladen en specials onder andere voor de Provincie Noord-Holland en de Gemeente Amsterdam. En won ze.

Daarvoor was ik actief in de journalistiek.
Al in de jaren '90 was ik contentmanager voor de website van het Cultureel Jongeren Paspoort. De laatste jaren richt ik me ook op het inrichten van websites en schrijven van SEO-teksten.

Verder schreef ik voor allerlei opdrachtgevers, kranten en bladen ontelbare bedrijfs- en reisreportages, recensies, brochures en interviews.

Die naam?

“Hoe kom je aan die naam?”, vraagt bijna elke dag wel iemand. Dus, voor u het zich afvraagt, geef ik hier alvast het antwoord. Deze - inderdaad Italiaanse jongensnaam - heb ik te danken aan een damesblad. Mijn hoogzwangere moeder leende de Libelle van opa - dit is geen tikfout - kwam er deze naam in tegen en dacht: dat is een mooie. Daarnaast kreeg ik nog drie doopnamen: Maria Johanna Antonia.

Waar kom ik vandaan? Uit de Peel, dat is Zuidoost-Brabant. Ik woon in Amsterdam en werk door het hele land.