Wat heeft corona met bromfietsen te maken?

geplaatst in: Tips voor aanbestedingen | 0

laaggeletterd en regels

Helemaal niks! En ook weer alles.

Disclaimer: Dit gaat niet over aanbestedingen, maar wel over overheidscommunicatie en verkeersirritatie.

Het is 13 oktober 2020. En ja hoor, daar gaan we weer razendsnel richting lockdown, surfend op de tweede coronagolf. Het plaatje dat toont dat besmetting niet één voor één gaat maar zich explosief verdubbelt, had wat mij betreft altijd achter Rutte en De Jonge getoond moeten worden. In plaats van dat SAMEN krijgen we corona er onder. Dat is namelijk niet wat er gebeurt. Hoe vaak politici ‘met elkaar’ en ‘samen’ zeggen, daar krijg ik trouwens jeuk van.

Corona en bromfiets

Nederland begint aardig in de top3 van de landen met de meeste besmettingen te komen. We houden ons niet of niet genoeg aan de vaak halfslachtige en verwarrende maatregelen. De dringende adviezen. Vanavond horen we de nieuwe maatregelen om het virus te beteugelen. In handhaven zijn we slecht in Nederland. In duidelijke regels overigens ook, vind ik. Gedogen is onze middle name immers. De hele corona-aanpak doet me denken hoe het gaat met waar brommers wel of niet mogen rijden. Met  blauwe strepen op het fietspad waar ze de weg op moeten en borden met veel tekst. Verwarring alom. Waar mag het wel, waar niet? En handhaving? Ho maar.

Laaggeletterden

Toevallig ben ik veel bezig met projecten om laaggeletterdheid tegen te gaan. Bijna 2 miljoen volwassenen kunnen nauwelijks lezen of schrijven. De meesten daarvan heten overigens Marie of Jansen.
Schokkend is dat steeds meer jongeren van 18 jaar en ouder die net van schóól zijn ook slecht kunnen lezen en schrijven.
Brommerrijders moeten in een paar seconden begrijpen wat er staat. En zich ernaar gedragen. En als je dan ook nog slecht leest….